Belgrade Beer Fest
20-24.08.2008.Belgrade Beer Fest
Tide

Data/Images/tidenove1_s.jpgTIDE - atraktivni rock iz Slovenije

TIDE, formirani u kasnim 90-ima u Amsterdamu, su na iznenađenje mnogih na slovensku rock scenu stupili u velikom stilu. Album "Seven Days" (CPZ Rec), koji je doživjeo reizdanje, pokazao je, da smo dobili novu rockersku nadu, kojoj vrijedi prislušnuti i pokloniti joj se i za koncertno izvođenje. Nastupili su pogotovo u svim klubovima i na svim značajnim festivalima u Sloveniji te 2006 godine nastupili i na festivalu Exit u Srbiji. Prvi spot "Release My Gun" (redovito prikazivan na MTV Adria, uvršten i na World Chart Express – MTV Europe), doživjeo je veliko odobravanje, još bolje je prošao "Evolution", konačnu afirmaciju grupe donijela je dvoranska turneja sa grupom Siddharta i spot za pjesmu "Brain Damage". Promociju albuma "Seven Days" završili su sa nastupom kao predgrupa IRON MAIDEN na Stadionu za Bežigradom u Ljubljani. U Zagrebu su se u jesen 2007 kao nominirani u natječaju MTV Europe – New Sounds Of Europe predstavili i u živo. Tide su drugo izdanje nazvali "Nothing to Lose" (CPZ Rec.), koje je bilo, kao njihov uspješan prvenac "Seven Days", u cjelini snimljeno u Nizozemskoj sa prekaljenim tuđim producentima. Rockerski kvartet je album snimio preko ljeta u Markant Recording Studios u sudjelovanju sa dvojicom producenata: Peer Rave (Henry Rollins, Junkie XL, Urban Dance Squad..) i MatthijsVcan der Speck (sudjelovao je sa Lauryn Hill, Craigom Rossom, bio je kitarist Lennyja Kravitza …).

Data/Images/tidenove4_s.jpgNa albumu "Nothing to Lose" 11 je novih pjesama, među njima i rokerska klasika grupe MC5 "Kick Out The Jams". Radi se o albumu, koji će iznenaditi svakoga naime drukčiji je od prvog, puno više je melodičan, zreo i usavršen. Prvi radijjski single je bio uspješan "Waiting for The Rain", inače aktualan video single sa albuma je pjesma "The Urge", koja se može vidjeti takodje na MTV Adria. Dečki su single i album već predstavili u živim nastupima u najgledanijim slovenskim TV emisijama kao što su "Frekvenca" (TV SLO), "As ti tud not padu" (POP TV) i "NLP" (TV SLO 1). Središnja promocija albuma se je sa koncertom sa gostima desila u Ljubljani/ Cvetličarna Mediapark.

Na koncertima se Kevin, Gregor, Matej i Peter prepuste dinamičnom, adrenalinskom i melodičnom rockernolu, koji traži utjecaj u bogatoj riznici rocka i rockernrola, ujedno se Tide suočavaju sa ostalim muzičkim utjecajima.

Članovi benda: Kevin Koradin (vokal, kitara), Peter Kokotec (kitara), Gregor Jakac (bubnjevi) i Matej Batelič (bas).

Info: http://www.tide-band.com : http://www.myspace.com/tideband
Prodaja albuma na netu: www.cpt-store.com

Diskografija:
Album "Seven Days" (CPZ Rec), 2005
Album "Nothing to Lose" (CPZ Rec), 2007
Video: Release My Gun (Zavod AVK), 2005
Video: Evolution (Zavod AVK), 2006
Video: Brain Damage (Zavod AVK), 2006
Video: The Urge (Zavod AVK), 2008

20032004200520062007
Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS