Belgrade Beer Fest
20-24.08.2008.Belgrade Beer Fest
Pete Gooding

Sledeći put kada se osetite umorno, uštedite energiju za čoveka koji provodi osam sati noću iza gramofona Café Mambo-a na Ibici u poslednjih osam godina.

Pitov jedinstven kvalitet je u tome što je jednako sposoban da zapali main room, kao i backroom, barove, pa čak i chill terasu.

DJ-ing Pita Gudinga je nepogrešivo poseban. Leta 2002. na Ibici imao je veoma uspešnu godinu, kombinujući njegove maratonske setove kao rezident u Four:Four (El Divino) sa Dave Seaman-om, u Renaissance-u (Amnesia) i Cream-u (Mallorca).

Tog leta Pit je nastupio drugi put i za Radio 1 za njihov Ibica vikend, takođe i kao gost na Essential Selection nastupu Pita Tonga. Sezona je kulminirala kada je Pit dobio prestižnu nagradu za najboljeg dj-a na Ibici 2002 ("Best Ibiza DJ 2002"), na Pachá dodeli.

U poslednjih osam godina Pit je postao institucija Ibice, zahvaljujući onim veoma posebnim putovanjima u zalazak sunca. Ovo ga je navelo na pravljenje Cafe Mambo kompilacija, koje su mu donosile nagrade u poslednjih šest godina. Poslednja tri leta, on ima svoju kolumnu u Ibica dodatku DJ Magazina, a već šest godina je i kritičar singlova u DJ Magazinu.

Leta 2003. Pit je ponovo u Cafe Mambo-u i gostuje za Cream (Amnesia), u main room-u i na terasi. Ponovo se pojavio na Essential Selection-u Pita Tonga sa gostujućim miksom, kao i spremajući svoj Essential Mix debi album u septembru. To mu nije bilo dovoljno, pa je imao turneju po gotovo celoj Evropi svakog petka i subote, jureći nazad na Ibicu na setove nedeljom uveče.

Pit je počeo da nastupa u svom rodnom gradu Birmingemu, gde je vodio svoj cd-shop "Vinyl Matters" više od tri godine, i promovisao svoje nastupe više od osam godina sa partnerom (Phil Dockerty) iz Futureshock-a. I dalje je bio rezident u svim najboljim gradskim klubovima i barovima.

1996. udružio se sa dobrim prijateljem Steve Lawler-om kao resident u Cafe Mambo-u. Njegova karijera nije svedena na "Belo ostrvo" (the White Isle) - svakog leta, nakon povratka, Pit je lišen pošteno zarađenog odmora, neumorno nastavljajući turneju - on sada nastupa u preko 30 zemalja širom sveta.

Pit i dalje napreduje; sledi izdavanje njegove kompilacije "Global Beats" 2001. I njegova produkcijska karijera se nastavlja sa dva izdanja za izdavačku kuću Renaissance-a (U.S.R) kao Drax & Gooding, sa trekom "Words"; remiksuje za Chicane, Trancesetters, Ortz and Hip Service, zajedno sa produkcijskim partnerom Adamom Rutom.

Ove zime Pit će, kao i obično, miksovati u Engleskoj za Renaissance kao resident u The Cross-u u Londonu i The Bomb-u u Notingamu, kao i u novom klubu God's Kitchen-a, Air, u Birmingemu.

Svetsku Mambo turneju započeo je 2004.god, gde se odlično uhodao radeći setove po celom svetu. Ponovo je u studiju, radeći na novom materijalu sa svojim partnerom Adamom Rutom.

20032004200520062007
Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS